Astazi, revin asupra pasului in care vorbeam de elementele vizuale si mai precis de alegerea fonturilor.
Daca trebuie sa faci o prezentare, fonturile joaca un rol foarte important. Ele pot sa evidentieze o idee sau un mesaj pe care doresti sa-l transmiti prin prezentare.
Ca si reguli de baza:
– Este recomandat sa folosim fonturi San Serif (Arial, Verdana, Tahoma etc.)
– Marimea fontului sa fie de minim 24 pt pentru continut si de minim 36 pt pentru titluri
Conform lui Guy Kawasaki (autor, speaker, evangelist) el foloseste metoda 10.20.30, ce presupune:
– 10 slide-uri
– Prezenatrea sa fie de maxim 20 de minute
– Fontul sa fie de minim 30, astfel de orinde te-ai afla in sala o sa vezi ce scrie in prezentare
Conteaza foarte mult sa te familiarizezi cu locul unde o sa sustii prezentarea si care este audienta ta, iti recomand:
1. Daca doresti sa subliniezi un cuvant intr-o fraza, in loc sa-l faci rosu (cum am mai vazut de mult ori), incerca sa folosesti o culoare din poza de pe slide-ul tau
2. La fel poti sa scrii cuvantul respectiv cu un alt font din familia de fonturi de mai sus. Poti sa-ti downloadezi fonturi gratuite de pe https://www.google.com/fonts
3. Daca vrei sa scrii peste o poza in cazul in care este puternic colorata, poti sa pui un shape (insert>shapes>alegi forma dorita, eu de obicei folosesc dreptunghi> dupa ce o desenezi > selecteaza chenarul >click dreapta > alege culoarea dorita> iti recomand sa folosesti o culoare care sa se potriveasca pozei tale si sa o faci mai transparenta, ca sa se vada poza din fundal, dar fii atent sa se vada si scrisul tau> pe urma poti sa scrii)
Nu uita ca slide-urile sunt folosite ca sa completeze ideile noastre si ale vorbitorilor in public. Trebuie sa luam in considerare ca ele nu reprezinta un script!
Spor la treaba in crearea unei prezentari de impact!